Dezvoltarea oportunitatilor de cariera si investitie la sanse de ocupare – DECIS

              Technical Training SRL, in parteneriat cu TECHNIKI EKPEDEFTIKI S.A. si STAFF CONSULT SRL, deruleaza in Romania proiectul „Dezvoltarea oportunitatilor de cariera si investitie la sanse de ocupare – DECIS”. Proiectul se va desfasura in regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru și Nord-Est, pe durata a 18 luni, in perioada 28.03.2014 – 27.09.2015. Proiectul (contract: POSDRU/125/5.1./S/126980) are o valoare totala eligibila de 13.591.045.00 lei si este cofinantat din Fondul Social European – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 5 – “Promovarea masurilor active de ocupare”, domeniul major de interventie 5.1 – “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”.

            Obiectivul general al proiectului “Dezvoltarea oportunitatilor de cariera si investitie la sanse de ocupare – DECIS” il reprezinta cresterea sanselor de integrare durabila pe piata muncii pentru un grup tinta alcatuit din 1.080 de persoane dezavantajate de varsta, perioada de somaj sau de inactivitate. Prin dobandirea  acestora cu competentele necesare atat pentru a ocupa un loc de munca, cat si pentru a cunoaste, a actiona, a se dezvolta pe sine si a fi membru activ al societatii, proiectul isi propune sa contribuie la cresterea coeziunii sociale.

Beneficiile pentru persoanele aflate in grupul tinta constau in imbunatatireacompetentelor personale si profesionale (vor fi mai bine pregatite pentru a accesa locuri de munca), inclusiv prin formarea deprinderilor de planificare a carierei, de elaborare a documentelor de marketing personal si de aplicare pentru obtinerea unui loc de munca.   Dezvoltarea capacitatii de administrare a carierei profesionale, manifestarea unui comportament activ si dobandirea unor competente si calificari relevante pentru piata muncii vor creste sansele de ocupare, ca angajat sau ca persoana care desfasoara o activitate independenta. De asemenea, participantii la activitatile de mediere prevazute in cadrul proiectului vor dobandi deprinderi de identificare a potentialilor angajatori, de contactare a acestora pentru stabilirea de interviuri si de trimitere de CV-uri. Experienta dobandita in timpul proiectului si interactiunea cu ceilalti membri ai grupului tinta si cu angajatorii vor facilita intelegerea faptului ca sansele de ocupare a unui loc de munca vor creste odata cu implicarea in activitati de cautare a acestuia.

In cadrul proiectului vor fi organizate sesiuni de consiliere profesionala de grup, in cadrul carora participantii isi vor elabora CV-ul si vor invata sa il adapteze cerintelor postului, vor intocmi scrisori de intentie si vor invata sa sustina un interviu de angajare. De asemenea, vor fi organizate sesiuni de orientare profesionala axate pe identificarea trasaturilor de personalitate, a aptitudinilor individuale si pe corelarea acestora cu cerintele

ocupationale. Lunar va fi organizata o sesiune de consiliere, sub forma unor ateliere de lucru, dedicata dezvoltarii uneia dintre competentele cheie necesare pentru dezvoltarea personala, integrare in munca si incluziune sociala. Pentru persoanele care participa la activitati de consiliere profesionala vor fi organizate sapte grupuri de cate 18 persoane, cate sase din fiecare locatie, care vor efectua cate o vizita de studiu de cinci zile in statul membru de origine  al partenerilor transnationali (Italia si Grecia)

Programele de formare din cadrul proiectului vor presupune organizarea unui numar de 50 de grupe de formare a cate 20 de persoane, cu care se vor realiza programe de calificare, initiere, specializare si perfectionare. Proiectul prevede ca participantii la programele de formare profesionala sa beneficieze de subventii lunare pentru acoperirea cheltuielilor cu transportul in comun si a unui supliment de hrana.

Pentru a sustine realizarea obiectivelor proiectului, vor fi organizate cate 3 burse ale locurilor de munca in fiecare regiune  de implementare, evenimente la care vor fi invitati sa participe membrii grupului tinta si potentiali angajatori. De asemenea, vor avea loc intalniri de informare cu reprezentanti ai structurilor carora li se adreseaza frecvent membrii grupului tinta si vor fi organizate caravane de recrutare si distributie materiale de informare.

 

Prezentarea Partenerilor:

 

Comments are closed