ups

Baterii UPS

UPS-urile fără baterii sunt nimic. Majoritatea defecțiunilor ale UPS-urilor sunt determinate de baterii. Bateriile bune contează, iar pentru a beneficia de o fiabilitate maximă, este nevoie și de o întreținere adecvată. UPS-urile vin de obicei cu baterii VRLA care sunt estimate la o durabilitate de 3-5 ani. Aceasta perioadă este totuși determinată de mulți factori, inclusiv de mediul de stocare al UPS-ului.

Cum sa previ defectarea prematură a bateriei UPS-ului?

În primul rând, trebuie să selectați tehnologia corectă a UPS-ului. Sistemele de alimentare neîntreruptibilă funcționează în modul baterie doar în cazul în care alimentarea se oprește sau intrarea de la alimentare de la rețea nu depășește toleranța. Acest lucru înseamnă o tensiune prea mică sau prea mare sau o anomalie de frecvență. Selectarea tehnologiei corecte pentru echipamentul de care dispuneți vă va asigura ca UPS-ul funcționează pe modul baterie doar în caz de urgență. Și totodată, va prelungi durata de viață a bateriei.

De asemenea, poziționarea UPS-ului este importantă. Trebuie poziționat într-un mediu uscat și cu temperatură stabilă. Unitatea trebuie poziționată în așa fel încât ventilație și ventilatoarele sa fie neacoperite pentru a preveni supraîncălzirea. Dacă sistemul UPS este amplasat în aer liber, utilizați un dulap de depozitare. Orice alt spațiu închis de depozitare care nu este special conceput pentru astfel de scopuri, nu este potrivit pentru stocarea sistemului UPS.

Temperatura ridicată reduce foarte tare durata de viață a bateriei. În cazuri extreme bateria se poate umfla din cauza temperaturii. UPS-ul trebuie menținut într-un mediu cu o temperatură cuprinsa între 20-25° C.

Modul de utilizare al UPS-ului are un efect imens asupra duratei de viață al bateriei UPS. În timpul unei întreruperi de curent, bateria nu trebuie lăsată niciodată să se epuizeze la maxim, adică la 0%. Dacă evitați acest lucru, durata bateriei este îndelungată.

În cazul în care nu ați folosit un timp îndelungat UPS-ul, este recomandat să încărcați bateriile înainte de depozitare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *