proteze picior
Category

Există proteze picior, care nu sunt jenante.

Prietena mea cea mai bună din copilărie, o fată care avea picioarele de aur, dansatoare profesionistă. Nu credea că dansul nu i se va putea transforma din pasiune în carieră. Într-o clipă neașteptată a pățit un accident grav, în urma căreia era nevoită să i se ampute partial piciorul. I s-au făcut amputații parțiale de picior tip Pirogoff. Fiind o adolescentă care adora să trăiască dansând, și-a pierdut raționamentul, nu a mai văzut cale de scăpare.

Alături de mai mulți prieteni și familia ei am început noi să căutăm soluția perfectă pentru rezolvarea acestei probleme. Am întâlnit această proteză picior, care nu îți crează o jenă să o porți, fiind fabricată într-o culoare bej, nuanța pielii. Această proteză picior este creeată la comandă, după ce piciorul a fost măsurat, și se va potrivi cu exactitudine fizionomiei piciorului.
Dansatoare profesionistă nu va mai putea fi, dar datorită acestei proteze picior și flexibilității sale reușește să facă câte un pas de dans cu grijă. Proteza picior este confecționată din fibră de carbon sau poliuretan, mulțumită căreia poate fi atât de flexibil.

În această proteză se găsește o cupă externă, care poate fi fabricată prin mai multe metode. Prima metodă fiind creeată din plastic. A doua obțiune este ca cupa externă a protezei picior să fie confecționată din rășină sintetică întărită cu fibră de carbon.
Această proteză picior se poate fixa la nivelul gambei. Chiar și pentru fixarea acestei proteze picior există mai multe soluții, noi trebuie să ne decidem lângă cea mai practică soluție conform cerințelor noastre. Unul dintre aceste metode este fixarea prin scai tip velcro a protezei picior. Totodată a doua variantă poate fi fixarea fără sistem de fixare prin scai tip velcro.

Manșonul intern deasemenea poate fi confecționat pe placul nostru. Putem alege ca manșonul interior a protezei picior să fie confecționat din polietilenă expandată sau ciorap de bumbac impregnat cu gel.
Prietena mea din copilărie cred că a reușit să demonstreze multora faptul că nu este o rușine să trăiești cu proteză picior, mai ales dacă o alegi în felul în care poți chiar și dansa cu el.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *