Category

Diagnostic oftalmologic corect la copii, cand consultatia e sub forma de joaca

Un adevarat stres pentru parinti, controlul oftalmologic la care trebuie sa fie supus copilul se poate dovedi si o joaca atunci cand abordarea este corecta. Nu in orice clinica deci este potrivit a merge cu cei mici pentru o examinare adecvata, ci in cadrul uneia specializate in servicii dedicate copiilor. Asta ar insemna ca respectiva clinica sa indeplineasca o serie de conditii.

 

Daca si tu trebuie sa mergi cu copilul la oftalmolog, indiferent ca e vorba despre un control de rutina sau despre o afectiune existenta, este bine sa te documentezi legat de acest subiect pentru a evita orice neplaceri. De altfel, te invit sa parcurgi randurile urmatoare pentru a descoperi cateva aspecte, punctual, care te vor ajuta sa iei decizia potrivita cand vine vorba de alegerea clinicii oftalmologice unde iti vei duce copilul.

Cum obtii un diagnostic oftalmologic corect pentru copilul tau?

Asigura-te ca al tau copil primeste cele mai bune ingrijiri medicale oftalmologice tinand cont de urmatoarele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca o clinica de oftalmologie copii experta.

  • Medici specializati in oftalmologie pediatrica

Daca pana acum nu ai luat in considerare un astfel de criteriu, este cazul sa ii acorzi atentia cuvenita. Un medic cu experienta in oftalmologie pediatrica este mai in masura sa iti ofere un diagnostic corect. Acesta este mai familiarizat cu fiecare etapa de dezvoltare a vederii la copii pentru fiecare categorie de varsta, dar si cu afectiunile frecvent intalnite la acestia. O astfel de echipa recunoscuta pentru experienta si profesionalism este Kidoptik, reprezentand clinica despre care poti citi mai multe pe site-ul Kidoptik.ro.

  • Aparatura de specialitate

Atunci cand dispozitivele din dotarea clinicii sunt special dedicate examinarii pediatrice, rezultatele vor fi mai clare, corecte. Asta inseamna ca masurarea dioptriilor se va efectua cu precizie, intr-un timp mai scurt decat in mod normal, astfel ca pacientul sa nu isi piarda rabdarea. Este un aspect foarte important mai ales in cazul copiilor hiperactivi, dar si a celor timizi, respectiv care nu se pot concentra mai mult decat cateva secunde.

  • Optica medicala

In conditiile in care specialistul recomanda purtarea ochelarilor in urma examinarii, este ideal sa beneficiezi de posibilitatea de a-i alege din cadrul aceleiasi clinici. Pentru tine, ca parinte, este un avantaj dublu pentru ca nu mai e cazul sa te orientezi dupa un alt loc si salvezi si timp. Tot la Kidoptik dispui de modele variate de rame, cu posibilitatea de executie a lentilelor, special concepute pentru copii, deci si atractive, dar si rezistente.

Astfel de aspecte trebuie sa urmaresti atunci cand alegi clinica oftalmologica pentru copil, pentru a avea siguranta ca diagnosticul pus va fi unul corect. Cand totul se desfasoara sub forma de joaca, lucrurile sunt mult mai simple atat pentru tine, cat si pentru copil. Ai in vedere cele mai sus mentionate si asigura-te ca iei decizi potrivita legata de controlul oftalmologic al copilului tau, pentru a-i asigura o vedere sanatoasa si o copilarie fericita.